Ping
פקודה זו שימושית עבור כל טכנאי מחשבים שעוסק בפתרון תקלות ברשת או תקלות אינטרנט !
פקודה זו בודקת קישוריות ברמת IP למחשב TCP/IP אחר על-ידי שליחת הודעות Echo Request של Internet Control Message Protocol (ICMP). מוצגות הודעות Echo Reply תואמות, יחד עם זמני ההעברה הלוך ושוב. הפקודה Ping היא פקודת ה- TCP/IP העיקרית שנעשה בה שימוש לפתרון בעיות של התקשרות, יכולת גישה וזיהוי שמות. הפקודה ping בלא פרמטרים מציגה עזרה.תחבירping [-t] [-a] [-n Count] [`-l Size] [-f] [-i TTL] [-v TOS] [-r Count] [-s Count] [{-j HostList | -k HostList}] [-w Timeout] [TargetName]
פרמטרים
-t
מציין שהפקודה Ping תמשיך לשלוח ליעד הודעות Echo Request עד שתופסק. להפסקת הפקודה ולהצגת סטטיסטיקה, הקש CTRL-BREAK. להפסקת הפקודה וליציאה ממנה, הקש CTRL-C.
-a
מציין שזיהוי שמות הפוך מתבצע על כתובת ה- IP של היעד. אם פעולה זו מצליחה, מציגה הפקודה Ping את שם המחשב המארח המתאים.
-n Count
מציין את מספר הודעות ה- Echo Request הנשלחות. ברירת המחדל היא 4.
-l Size
מציין את האורך, בבתים, של השדה Data (שדה הנתונים) בהודעות Echo Request שיש לשלוח. ברירת המחדל היא 32. הגודל המירבי הוא 65,527.
-f
מציין שהודעות ה- Echo Request נשלחות כשדגל אי-הפיצול (דגל Don't Fragment) הממוקם בכותרת ה- IP שלהן מוגדר ל- 1. הודעת ה- Echo Request אינה ניתנת לפיצול על-ידי נתבים בנתיב היעד. פרמטר זה יעיל בפתרון בעיות Maximum Transmission Unit (PMTU) של נתיב.
-i TTL
מציין את הערך של השדה TTL בכותרת ה- IP עבור הודעות Echo Request שנשלחות. ברירת המחדל היא ערך ברירת המחדל של TTL עבור המחשב המארח. עבור מחשבים מארחים של Windows XP, ערך זה הוא בדרך כלל 128. הערך המירבי של TTL הוא 255.
-v TOS
מציין את הערך של השדה Type of Service (TOS) בכותרת ה- IP של הודעות Echo Request שנשלחות. ברירת המחדל היא 0. TOS מצוין כערך עשרוני בין 0 ל- 255.
-r Count
מציין שנעשה שימוש באפשרות Record Route שבכותרת ה- IP לשם רישום הנתיב של הודעת ה- Echo Request ושל הודעת ה- Echo Reply המקבילה. כל דילוג בנתיב משתמש בערך שבאפשרות Record Route. במידת האפשר, ציין ערך Count השווה למספר הדילוגים שבין המקור ליעד, או גדול ממנו. הערך המינימלי של Count הוא 1, והערך המקסימלי הוא 9.
-s Count
מציין שהאפשרות חותמת זמן אינטרנט (Internet Timestamp) שבכותרת ה- IP משמשת לרישום זמן ההגעה של הודעת ה- Echo Request ושל הודעת ה- Echo Reply המקבילה עבור כל דילוג. הערך המינימלי עבור Count הוא 1, והערך המקסימלי הוא 4.
-j HostList
מציין שהודעות Echo Request משתמשות באפשרות Loose Source Route בכותרת ה- IP יחד עם קבוצה של יעדי ביניים שצוינו ב- HostList. עם האפשרות Loose Source Routing, ניתן להפריד יעדי ביניים רצופים באמצעות נתב אחד או יותר. המספר המרבי של כתובות או שמות ברשימת המארחים (Host List) הוא 9. רשימת האירוח היא סדרה של כתובות IP (עם סימון של נקודה עשרונית) המופרדות באמצעות רווחים.
-k HostList
מציין שהודעות Echo Request משתמשות באפשרות Strict Source Route בכותרת ה- IP יחד עם קבוצה של יעדי ביניים המצוינים ב- HostList. עם האפשרות Strict Source Routing, יעד הביניים הבא ניתן לגישה באופן ישיר (עליו להיות סמוך על ממשק של הנתב). המספר המירבי של כתובות או שמות ברשימת האירוח הוא 9. רשימת האירוח היא סדרה של כתובות IP (עם סימון של נקודה עשרונית) המופרדות באמצעות רווחים.
-w Timeout
מציין את הזמן, באלפיות שניה, להמתנה להודעת ה- Echo Reply המקבילה להודעת Echo Request מסוימת שאמורה להתקבל. אם הודעת Echo Reply אינה מתקבלת בתוך הזמן הקצוב, מוצגת הודעת השגיאה "Request timed out". פרק הזמן המשמש כברירת מחדל הוא 4000 (4 שניות).
TargetName
מציין את היעד, המזוהה באמצעות כתובת IP או באמצעות שם מחשב מארח.
/?
הצגת עזרה בשורת הפקודה.
הערות
• באפשרותך להשתמש בפקודה ping כדי לבדוק את שם המחשב ואת כתובת ה- IP שלו. אם כתובת ה- IP אומתה באמצעות הפקודה Ping אך שם המחשב לא אומת, ייתכן כי קיימת בעיה של זיהוי שמות. במקרה זה, וודא ששם המחשב שצוין ניתן לזיהוי באמצעות קובץ המארחים (קובץ Hosts) המקומי על-ידי שימוש בשאילתות של Domain Name System (DNS), או באמצעות שיטות זיהוי שמות של NetBIOS.
• פקודה זו זמינה רק אם הפרוטוקול Internet Protocol (TCP/IP) מותקן כרכיב במאפיינים של מתאם רשת.
דוגמאות
על מנת להפעיל את הפקודה בתפריט התחל לבחור הפעלה… ובשורת הפקודה להקליד cmd ואנטר.
החלון הבא ייפתח:
הדוגמאות שלהלן מציגות פלט של הפקודה ping:
לאימות היעד 10.0.99.221 ולשיוך 10.0.99.221 לשם המחשב המארח שלו, הקלד:
ping -a 10.0.99.221
לאימות היעד 10.0.99.221 עם 10 הודעות Echo Request, שלכל אחת מהן שדה Data עם 1000 בתים, הקלד:
ping -n 10 -l 1000 10.0.99.221
לאימות היעד 10.0.99.221 ולרישום הנתיב עבור 4 דילוגים, הקלד:
ping -r 4 10.0.99.221
לאימות היעד 10.0.99.221 ולציון נתיב המקור החופשי (Loose Source Route) של 10.12.0.1-10.29.3.1-10.1.44.1, הקלד:
ping -j 10.12.0.1 10.29.3.1 10.1.44.1 10.0.99.221
מקרא עיצוב
נטוי |
מידע שהמשתמש חייב לספק |
מודגש |
רכיבים שהמשתמש חייב להקליד בדיוק בצורה המוצגת |
שלוש נקודות (…) |
פרמטר שניתן לחזור עליו מספר פעמים בשורת פקודה |
בין סוגריים מרובעים ([]) |
פריטים אופציונאליים |
בין סוגריים מסולסלים ({}); האפשרויות מופרדות על-ידי התו |. דוגמה: {זוגי|אי-זוגי} |
קבוצת אפשרויות מתוכה המשתמש חייב לבחור באפשרות אחת בלבד |
תודה על ההסבר !
I'm glad we can help !
האם ניתן להשתמש בפקודה trace במקום ping ?
האם ניתן לאתר תקלות הרשת באמצעות הפקודה route אם כן כיצד משתמשים בה ?